IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васил Терзиев: България има всички компоненти на една работеща ИТ екосистема

Бъдещето пред технологичната индустрия в страната изглежда добро според единия от основателите на Telerik

08:48 | 25.05.16 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Progress</em></p>

Снимка: Progress

Последна актуализация: 02:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
:) малко грозно е това което си написал, но не е съвсем невярно.Значи първо, човекът трябва да е визионер както се казва с визия за бъдещето и то такава, че да го познае. После трябва да е харизматичен, за да може да продаде тази визия на клиентите и на обществото и на правителството и на инвеститорите и .. да поне малко подличък и нагаждач, щото.. каквото и да си говорим, тая работа не става без яко подпиране ( финансово и мениджърско) и хамериканската държава си ги подпира яко стартъпите ( най-вече през военните и разходите за отбрана) Всичко това никак не променя факта, че мантрата с ковачите на код, дето много се търсят и много пари вземат и са двигателя на икономиката и нейното бъдеще, е само за наивниците, които не отбират ни от бизнес, ни от ИТ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
alphaomega
преди 7 години
Истинските специалисти много рядко успяват да създадат успешен бизнес. Бизнеса е работа за хитреци и нагаждачи. Хора които са добри мениджъри и съумяват да си правят сметката. Виж например най-голямата технологична компания в света - Епъл. и нейния "основател" Джобс. Реално в началото цялата технология е била дело на Возняк (без него изобщо нямаше да има Епъл!). Той е истинския иноватор. После и целия софтуер е написан от други хора и истински специалисти........А самия Джобс по това време не разбира почти нищо от компютри и хардуер. Нито е пък е програмист. Но в крайна сметка той обира всичкото сухо накрая. Просто защото е добър мениджър със някаква визия за бъдещето която в последствие се оказва успешна и се налага на пазара. А Богатството на Возняк е едва 2-3% от това на покойния Джобс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
misanthrope
преди 7 години
Абе ти *** ли си? Тая смешна фирма се продаде за 250 милиона евро. Изобщо що се обаждаш? Колко пъти да ви напиша че не е Наков някой в Телерик и никога не е бил и че Телерик и Софтуни немат НИИИИИЩО общо. Е това е пича и още няколко човека. Наков само вдигаше шум и им обучаваше студентчетата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 7
redcretin
преди 7 години
Оф моля ти се - точно тая смешна фирма с още по-смешните СофтУни и прочие :)Хубаво че Прогрес купиха последното парче та ги затриха като име.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
А, той не бил ИТ специалист! Каква изненада, каква изненада! Кофти пример нещо, в светлината на мантрата "ИТтата в България са хората, те правят нещата, те правят пари"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още